Sokol Hluboká - TTC Libín Prachatice 8:4

28.09.2024 20:00

V historicky prvním utkání 3.ligy na domácí půdě jsme přivítali okolo 20 diváků, kteří se na státní svátek 28.9.2024 přišli podívat a podpořit domácí tým. Ligová sezóna 2024/25 se poprvé hraje jiným formátem, pouze do 8 bodů a maximálně 14 zápasů. Čtyřhry a první kolo dvouher jsou tedy klíčové.

Domácí nastoupili v sestavě Nedvěd, Myler, Doležal, Syrovátka, Škoda nastoupil jen do čtyřhry.

Za hosty nastoupili Kaštánek, Horčica, Pfleger a Kamera

Do utkání jsme nevstoupili dobře, na prvním stole Škoda s Nedvědem prohrávali 0:2 s Horčicou a Kamerou, Myler s Doležalem proti Kaštánkovi a Pflegerovi také prohráli první set, ale zabrali a po třech setech byl stav 2:1 pro domácí. Pak ovšem Pfleger s Kaštánkem ovládli obě koncovky a nakonec vyhráli 3:2. Vedle domácím fanouškům udělali radost Škoda s Nedvědem, kteří po zlepšené hře ve třetím a čtvrtém setu srovnali na 2:2. V dramatické koncovce pátého setu měli více štěstí domácí hráči a stav po čtyřhrách 1:1.

V první sérii dvouher nastoupil Pepa Doležal s Horčicou a Honza Syrovátka s Kaštánkem. Pepa zahrál výborně, prakticky nechyboval a svým servisem sbíral bod po bodu. Třetí set ještě Horčica ovládl, pak ovšem převládli větší zkušenosti a Pepa zvítězil komfortně 3:1. Honza mezitím začal skvěle s Kaštánkem, hrál tvrdě, agresivně a vedl již 2:0, ale Kaštánek ukázal své bohaté zkušenosti z ligových soutěží, zlepšenou hrou a servisem vyrovnal na 2:2 a v pátém setu komfortně zvítězil 11:4. Stav 2:2.

Na stůl nastoupili Matyáš Nedvěd s novou posilou Prachatic Pflegerem a Matěj Myler s Kamerou. Pfleger je znám svojí nepříjemnou hrou se sendvičem a zle trápil hlubockou jedničku. Matyáš prohrával již 2:1 a 10:9, ale matchball soupeře odvrátil a svůj první setball na 2:2 proměnil. V pátém setu se ujmul vedení 5:2 domácí hráč, Pfleger ovšem zabral a dotáhl na 5:5. Poté již měl více štěstí právě Matyáš, a nakonec za potlesku domácích fanoušků vyhrál 3:2. Na Matěje čekal Kamera, který svou trávu a nepříjemným servisem trápil Matěje po celý zápas. Matěj se dokonce dostal do vedení 2:1, poté přišla spousta nevynucených chyb na příjmu a třetím míči, které jej stály výsledek. Kamera zahrál nadstandardně a Matěje nakonec porazil 3:2. Stav 3:3.

V další sérii nastoupil Honza s Horčicou a Matyáš s Kaštánkem. Na Honzu začala jít lehká nervozita a neproměněné šance z prvního utkání a s Horčicou prohrával již 1:2. Honza ovšem zabral a pomalu se dostával do své hry ve čtvrtém setu, který vyhrál a srovnal na 2:2. Pátý set byl velmi dramatický, koncovku měl však lepší Honza a zvítězil 11:9. Matyáš mezitím již prohrával 1:0 s Kaštánkem. Zlepšený příjem a větší agresivita vedli k zisku druhého setu. Ve třetím setu Matyáš již prohrával 1:7 a nevypadalo to dobře, domácí hráč se však nadechl k velkému obratu a k radosti fanoušků set ovládl 12:10. Ve čtvrtém setu se již nalomený Kaštánek nezmohl k většímu odporu a díky vítězství 3:1 jsme vedli 5:3 na zápasy!

Na stůl se vrátil Matěj s Pflegerem a Pepa s Kamerou. Matěj si dlouho zvykal na nepříjemnou hru materiálem a prohrál první dva sety. Ovšem ve třetím a čtvrtém setu to byl on, který na stole dominoval a po setech 11:7 a 11:5 vyrovnal za jásotu fanoušků na 2:2. V pátém setu to byla obrovská bitva, kde se skóre přelévalo ze strany na stranu, šťastnější byl nakonec Pfleger, který vyhrál nejtěsnějším rozdílem 11:9. Pepa s dobře nastavenou taktikou mezitím hladce vyřídil Kameru, který na něj uhrál jen jediný set. Stav 6:4.

Do poslední série dvouher začali Matyáš s Horčicou a Matěj s Kaštánkem. Matyáš měl problémy akorát první set, kdy Horčica měl několik setballů, které nevyužil, a to jej zlomilo do konce utkání. Domácí hráč vyhrál komfortně 3:0 a stačil již jeden bod k první ligové výhře! O něj se postaral Matěj, který zlepšenou hrou a dobrým příjmem nedal šanci Kaštánkovi, zvítězil 3:1 a postaral se o historicky první ligové vítězství na Hluboké!

Všem fanouškům, děkujeme za vaší podporu! Těšíme se na vás 26. a 27.10 v naší sokolovně!

Matyáš Nedvěd

 

Kontakt

Sokol Hluboká nad Vltavou

pinechluboka@email.cz

Podskalí 394
373 41 Hluboká nad Vltavou

Zdeněk Palivec
+420 775 623 605

Vyhledávání

© Copyright 2009 l Všechna práva vyhrazena by Martin Dvořák

Vytvořeno službou Webnode